La Wikipèdia

Per a qualsevol informació que no es pot encabir dins un fòrum concret

Moderador: Junta Directiva de l'ACO

La Wikipèdia

EntradaAutor: cromero Data: 22 Mai 2010, 22:10

Benvolguts,

A partir de l'assemblea general de l'ACO del dissabte passat, m'he decidit a "fer alguna cosa de profit" i he començat per escriure tres articles a la Wikipèdia: un dedicat a en Gabriel Blancafort (http://ca.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Bl ... Par%C3%ADs), i dos més dedicats a termes d'orgueneria i d'història de l'orgue: "Orgelbewegung" (http://ca.wikipedia.org/wiki/Orgelbewegung) i "Werkprinzip", aquest tot just començat. (http://ca.wikipedia.org/wiki/Werkprinzip)

He vist que, a la Wikipèdia, ni l'orgue, ni els orgueners ni els organistes no hi són gaire ben representats. A part de l'article d'en Gabriel, cap altre orguener del país, ni antic ni modern, hi té article. D'organistes rellevants, només en té la Montserrat Torrent i, certament, l'article és força millorable. L'article "Orgue" (http://ca.wikipedia.org/wiki/Orgue) és una còpia dolenta de l'article anglès i no menciona absolutament res dels orgues ibèrics i, a sobre, ignora tota la nomenclatura catalana quent a l'orgueneria: si el mireu i hi veieu "salmer" o "canons", això ho he posat jo mateix.

Aleshores, com que la Wikipèdia pot ser una eina de difusió de la "cultura de l'orgue" de casa nostra, em sembla que caldria escriure-hi articles i modificar els que vegem insuficients o incorrectes (qualsevol pot modificar un article o crear-ne un de nou). Proposo doncs,

1. Que en alguna tramesa del full informatiu i/o a la web de l'ACO es faci esment, en algun punt, de la possibilitat de crear i modificar articles sobre l'orgue a la Wikipèdia i contribuir, així, a fer créixer la minsa cultura organística del pais. En particular, penso en el món de l'orgue que té la seva llavor en l'obra de la Montserrat Torrent i d'en Gabriel Blancafort.

2. Quant als articles que jo he fet: que algú altre sel's miri i els corregeixi i/o amplïi (o els destrossi si és que estan plens de disbarats) o que em faci arribar les observacions per fer les correccions jo mateix.

3. Crec que en Jordi Alcaraz es mereix un article. Si algú me'n passa materials, puc redactar-lo jo mateix.

4. Els criteris de notabilitat d'artistes vius de la Wikipèdia són aquí:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3% ... 9#Artistes

Crec que això permet publicar articles sobre organistes de l'àmbit dels Països Catalans en actiu que, per exemple, hagin fet alguna gravació discogràfica: en Vicenç Ros, la Maria Nacy, etc. Com en els casos anteriors, si em proporcioneu materials, puc anar redactant coses jo mateix.

"Algú" ja me'n dirà el què...

Salutacions ben cordials,

Carles Romero
cromero
Gamba
Gamba
 
Entrades: 1
Membre des de: 22 Mai 2010, 20:46

Re: La Wikipèdia

EntradaAutor: hparis Data: 29 Mai 2010, 00:05

Carles, em sembla una iniciativa magnífica. Jo disposo de poc temps per ajudar-te però t'encoratjo i encoratjo tothom a que revisin i ajudin a fer-desfer-refer els articles de la wikipèdia, gràcies!
Si veig alguna cosa malament, o m'arriba que ho diuen o em suggereixen quelcom t'ho faré arribar de la mateixa manera que si se m'acut a mi alguna cosa al respecte; també tenim aquest magnífic i infrautilitzat fòrum que ens pot ajudar a vehicular canvis o suggeriments a la teva tasca.
Gràcies.
Avatar de l’usuari
hparis
Plens
Plens
 
Entrades: 110
Membre des de: 24 Oct 2006, 00:44
Ubicació: Sants


Torna a: GENERAL

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron